OVER SEE

SEE staat voor Service Excellence Expertise. Als platform streeft SEE ernaar om professionals en executives in services te inspireren het verschil te maken. SEE kijkt verder dan de huidige trends en biedt u een heldere blik op de toekomst.

SEE is een initiatief van TOPdesk en is in 2016 begonnen met een groot evenement in TivoliVredenburg in Utrecht. Zie www.see2016.com voor een terugblik.

In 2017 gaat SEE verder met SEE the Cloud, dat wordt georganiseerd samen met de Service Manager Dag.

Over TOPdesk

Bij TOPdesk helpen wij onze klanten hun dienstverlening te verbeteren. Dat doen we met software die aantrekkelijk is en eenvoudig in gebruik. Maar ook met slimme mensen die met je meedenken. Of dit nu gaat om beter klantcontact op de IT-servicedesk, het beheren van facilitaire workflows, service excellence op het burgermeldpunt of het verbeteren van de samenwerking tussen deze ondersteunende afdelingen – TOPdesk helpt iedereen zijn werk beter en sneller te doen.

Over Service Manager Dag

De Service Manager Dag wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers vanuit de Special Interest Group Beheer & Service Management van KNVI. De doelstelling is om ieder jaar weer een inspirerend programma samen te stellen waar Service Managers en andere stakeholders binnen de IT en Business samen nieuwe ideeën op doen en leren van verhalen van anderen. Dit non-commerciële event wordt ieder jaar weer vol passie voorbereid door diverse vrijwilligers die hun sporen hebben verdiend in dit interessante vakgebied. En ieder jaar weer lukt het om enkele honderden vakgenoten een zeer gevarieerd programma voor te schotelen.

CONTACT:

T: +31 15 2700 900
E: info@see2017.com

SEE THE CLOUD WORDT GEORGANISEERD DOOR: